Sport | Kändisar | Motor | Ekonomi | Mat&Dryck | Allt  
Han har rest till 181 länder - ger sina tips inför din sommartripp
( Sport )
Han kallar sig Arnold Äventyraren och har satt sin hemby Önneköp på kartan. Hans längtan efter upplevelser och möten har tagit honom till 181 länder. Nu ger Arnold Wernersson sina tips inför din sommarresa.
Läs mer »

Michelinkrogens keramiker ställer ut på Elfstrands i sommar
( Sport )
Drömbeställningen kom helt utan förvarning efter att Monica Persdotter fick samtalet från stjärnkocken Daniel Berlin. - Det har varit fantastiskt, men också väldigt mycket jobb på kort tid, säger den Sjöboaktuella keramikern.
Läs mer »

Med kameran lyfter han fram den dansk-skånska historien
( Sport )
Niels Clemmensen är före detta präst och historiskt intresserad - ett intresse som tar honom runt bland Skånes kyrkor i ett jättelikt fotoprojekt.
Läs mer »

Värmebölja väntas - äldre extra utsatta
( Sport )
Från tisdag väntas större delen av Svealand, nordöstra Götaland och sydöstra Norrland få temperaturer mellan 25 och 30 grader. Äldre personer är extra utsatta för värmen, vilket kräver förberedelser på äldreboenden.
Läs mer »

Politiker ryter till: Trafikbolagen måste betala busschaufförernas skor
( Sport )
Skånetrafikens tusentals busschaufförer får själva betala sina arbetsskor - i strid med befintliga avtal. Nu kräver det politiska styret i regionen att trafikbolagen betalar för skor.
Läs mer »

Guide: Från Amadeus till Macbeth på skånska sommarscener
( Sport )
Tjechov i en lada på Österlen, Amadeus granne med havet, dubbelt upp med fars i Helsingborg och så enmans-Macbeth i en lada i norra Skåne Här är tipsen som fyller din sommar med scenupplevelser.
Läs mer »

Betygen går uppåt efter insatser på Färsingaskolan
( Sport )
Meritvärdet för Färsingaskolans niorna ser ut att ha tagit ett kliv i rätt riktning och höjts till ett snitt på 208. Omfattande insatser har börjat ge effekt efter stängningen av skolan med en lång rad krav från Skolinspektionen.
Läs mer »

Grönt ljus i nämnden - snart får du köra på Södergatan igen
( Sport )
Men bara på förmiddagen under sommaren och inte alls på helger. I oktober får du köra här dygnet runt, så länge du kör i norrgående riktning. Reglerna träder i kraft så fort de nya skyltarna har kommit på plats.
Läs mer »

Heta diskussioner om nya villatomter i Hörby - ”kommunen säljer grisen i säcken”
( Sport )
25 villatomter är på väg att släppas till försäljning på Stattena Östra i Hörby. Men det blev heta diskussioner på senaste fullmäktige om priset, och varför tomterna inte säljas byggklara.
Läs mer »

Trump-Biden-debatten: Gubbhån och tysta mickar
( Sport )
Det blir inga öppningsanföranden och ingen publik. Och när den ene pratar stängs den andres mikrofon av. Reglerna är tydliga för det som beskrivits som årets tv-debatt, den mellan USA:s president Joe Biden och expresident Donald Trump.
Läs mer »

Nyhetsbyrån - www.nyhetsbyran.se