Sport | Kändisar | Motor | Ekonomi | Mat&Dryck | Allt  
Elitidrottarens bisarra matbudget
( Ekonomi )
5 000 kilokalorier om dagen och över 10 000 kronor i matbudget per månad - det är några av de uppoffringar som kulstötaren Ryan Crouser gör för att maximera sin prestation.
Läs mer »

Sjöströms fördel mot konkurrenterna: ”Ganska mycket tyngre”
( Sport )
50 meter fritt på OS i Paris. Då är Sarah Sjöströms mål att simma snabbare än någonsin och slå sitt eget världsrekord. För det krävs en ständig jakt på detaljer med fokus och precision redan i startmomentet för att få med sig kraften och maximal fart ned i vattnet. - Min stora fördel också är att jag är nog ganska mycket tyngre, säger Sjöström.
Läs mer »

Femke Bol andra kvinna att springa 400 meter häck på under 51 sekunder
( Sport )
400 meter häck ser ut att bli en mäktig duell på OS. På startlinjen kommer världshistoriens två snabbaste kvinnor att stå - amerikanskan Sydney McLaughlin-Levrone och nederländskan Femke Bol.
Läs mer »

Rafael Nadal och Casper Ruud enkelt vidare i premiären i Båstad
( Sport )
22-faldiga grand slam-vinnaren Rafael Nadal och världsåttan Casper Ruud hittade ett bra samspel på gruset i Båstad. Duon vann i raka set mot Andreozzi och Reyes-Varela 6-1, 6-4.
Läs mer »

Kropp hittad - kan vara försvunne Jay Slater, 19
( Världsnytt )
19-åringen försvann under semestern på Teneriffa den 17 juni. Slater missade bussen tillbaka till sitt boende och bestämde sig för att gå tillbaka - en promenad på mellan tio och elva timmar i regnig terräng. Nu tyder allt på att man hittat hans kropp. Kan ha råkat ut för en olycka En kropp ska ha hittats på platsen där Jay Slater försvann, enligt Reuters. Enligt spanska myndigheter ska hans kläder hittats vid sidan av kroppen. ”De första undersökningarna visar att han kan ha råkat ut för en olycka i det otillgängliga området där han hittades”, säger lokala polisen enligt Sky News. ”Allt tyder på att det kan vara den unge brittiske mannen”. Kroppen har tagits om hand och nu väntar man på obduktionen innan identiteten kan fastslås.
Läs mer »

Felicia, 20, har många vänner på nätet men få som är nära
( Inrikes )
664 000 personer i Sverige känner att de saknar en nära vän. Sandviken-influencern Felicia Hedberg, 20, är en av dem.
Läs mer »

Elfsborg vinner efter tre mål på tilläggstid mot BK Häcken
( Sport )
2-3-underläge i 90:e minuten. Då satte Elfsborg tre mål och vann på tilläggstid med 5-3 mot BK Häcken. - Det här var roligare än fotbolls-EM va? , säger Per Frick i Max.
Läs mer »

Weronika, 35, får 100 000 från Hasselblad
( Inrikes )
35-åriga Weronika Bela har bakgrund i Sandviken och på Gävle konstskola. Nu får hon ett prestigefyllt stipendium för konst i gränslandet mellan foto och teknikexperiment.
Läs mer »

Här är Spaniens och Englands väg till EM-finalen
( Sport )
24 lag har tampats om att bli nummer ett. Nu står det mellan Spanien och England i fotbolls-EM 2024. Men hur har deras väg till finalen sett ut? Här kan du återuppleva lagens resor.
Läs mer »

Svidande kritik mot Secret Service efter mordförsöket: ”Ogreppbart”
( Världsnytt )
20-årige Thomas Matthew Crooks hann avfyra flera skott med sitt halvautomatiska gevär från sin plats på ett tak med överblick över scenen innan han neutraliserades av prickskyttar från Secret Service. Ögonvittnet Greg Smith säger att han såg skytten flera minuter tidigare. - Jag tänkte för mig själv: Varför pratar Trump fortfarande, varför har de inte dragit bort honom från scenen? Nästa som händer är att fem skott hörs, säger Smith till BBC. ”De var ett steg bakom” Nu undrar en hel värld hur det kunde hända. NBC beskriver misstaget som det största sedan den dåvarande presidenten Ronald Reagan blev skjuten utanför ett hotell i Wahington D.C. 1981, och har talat med flera sakkunniga. - De var ett steg bakom, de skulle haft platserna täckta i förväg, säger den tidigare insatspolisen Steve Nottingham, som tidigare har ansvarat för säkerheten för flera världsledare. Jim Cavanaugh arbetade innan sin pension som specialagent på Secret Service och säger att det är rutin att säkra alla höjder och tak. - Det är ogreppbart för mig att någon ens var däruppe, säger han. När FBI:s specialagent Kevin Rojek höll presskonferens under söndagsmorgonen höll han med om att det var ”överraskande” att gärningsmannen hann avfyra så pass många skott. Kallar upp chefen Republikanerna vill sjösätta en utredning för att gå igenom hur skytten lyckades undgå Secret Service-personalen och ta sig upp på taket. Representanthusets talman Mike Johnson skriver följande på X: ”Det amerikanska folket förtjänar att höra sanningen. Secret Service-chefen Kimberly Cheatle och andra berörda chefer kommer att höras av oss så fort som möjligt.” Trump själv tackade Secret Service-personalen i ett meddelande på Truth Social. Secret Service ska vidare ha inlett en egen interundersökning.
Läs mer »

Nyhetsbyrån - www.nyhetsbyran.se