Sport | Kändisar | Motor | Ekonomi | Mat&Dryck | Allt  
Linje 71 delas upp from 19 augusti med ny linje mot Medborgarplatsen
( Inrikes )
19 augusti, när pontonen vid Fotografiska museet ersätter den nuvarande, tillfälliga bussterminalen, kommer linje 71 att delas upp i två linjer. Linje 71 går  endast till Henriksdalsviadukten inje 71 går endast till Henriksdalsviadukten. Där kan resenärerna byta till övrig trafik mot Stadsgårdsterminalen eller hållplats Glasbruksgatan på Katarinavägen. Linjen 71T går mellan Henriksdal & Medborgarplatsen För
[…]
Läs mer »

Så blir årets firande av nationaldagen i Plantis
( Inrikes )
40 utställare och två scener fylld med musik och underhållning. Om ett par veckor är det dags för årets stora nationaldagsfirande i Plantis. Årets nationaldagstalare? Nestors Tobias Gustavsson. Det här händer annars under dagen.
Läs mer »

Frigivna rånarens tabbe: Gick till fel adress vid vedergällning
( Inrikes )
22-åringen fick instruktionerna på en chatt. Efter det åkte han till Huddinge för att genomföra brottet. Nu döms han till ett långt fängelsestraff.
Läs mer »

17-åriga underbarnet Summer McIntosh sänkte världsrekordet på simningens 400 medley - med över en sekund
( Sport )
17-åriga Summer McIntosh fortsätter att visa att hon är något utöver det vanliga. I natt sänkte hon sitt drygt år gamla världsrekord på 400 meter medley - med över en sekund. Den nya världsrekordtiden: 4.24,38. - Jag är riktigt nöjd, säger hon.
Läs mer »

Varför ska du bry dig om Taylor Swift?
( Sport )
17-19 maj kommer Taylor Swift till Stockholm med sin Eras Tour, en mastodontshow på nästan tre och en halv timme. Det finns en miljard skäl att bry sig, även om du inte lyssnar på hennes musik.
Läs mer »

21 maj: Öppet hus på Kunskapsskolan
( Inrikes )
21 maj, klockan 16:00 – 18:00 är det öppet hus på Kunskapsskolan Nacka på Helgessons väg 10 i Finntorp. Det kommer bjudas på olika aktiviteter, däribland:
Läs mer »

154 kvadratmeter stort hus i Åby sålt för 5 650 000 kronor
( Inrikes )
5 650 000 kronor fick Emma Iréne Lundqvist, 37, och Stefan Fredrik Karlsson, 38, ge för huset på adressen Kvillingevägen 34 i Åby.
Läs mer »

Så många svenskar överskattar sin fysiska aktivitet
( Världsnytt )
150 minuters medelintensiv aktivitet per vecka - så lyder Folkhälsomyndighetens rekommendation för fysisk aktivitet. 67 procent av svenskarna uppger att de uppfyller det - men hjärtläkare Mats Börjesson på Östra Sjukhuset i Göteborg är skeptisk till de siffrorna. - De tycker att de är tillräckligt aktiva och uppfyller de här 150 minuterna av minst medelintensiv aktivitet per vecka. Men en självskattning är inte samma sak som vad det är i verkligheten, säger kardiolog Börjesson och fortsätter: - Det är inte så att folk ljuger, utan det är väldigt svårt att uppskatta sin aktivitet. Och vanligt att man överskattar den. Testat 30 000 medelålders svenskar Börjesson är föreståndare för Centrum för livsstilsintervention - ett samarbete mellan Östra sjukhuset och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Där har 30 000 tester gjorts på medelålders svenskar. - Jämfört med när vi gör mer objektiva mätningar på hjärtfrekvens och kondition så kan vi få fram att den sanna bilden snarare är att 20-21 procent av medelålders svenskar rör sig tillräckligt. Hur vältränad är svensken överlag? - Relativt dålig skulle jag säga, slår Börjesson fast. Hundpromenader räknas inte Kardiolog Börjessons dom är dyster när det gäller svenskars fysik. Lätt motion, som dagliga promenader med hunden är givetvis bättre än att sitta still. Men sådan aktivitet bör inte räknas som medelintensiv, menar han. - De här 150 minuterna ska vara av medintensiv aktivitet. Då brukar man säga, mellan tummen och pekfingret, att man är andfådd men fortfarande kan prata. Det innebär att långsam rörelse, från kaffemaskinen, mat och lunch räknas inte i de här 150 minuterna. Men det kan hända att du tycker att du har uppnått det. - Sen är det också lite önskan i detta. Det är svårt att uppskatta hur länge man har suttit och hur mycket man rör sig. Men det tycks vara så att nästan alla överskattar sin aktivitet. Det är väl en önskan att vi vill vara mer aktiva än vi är, misstänker hjärtläkaren.
Läs mer »

Carl Fredrik Sammeli: Så får jag 7 000 kronor i timmen
( inrikes )
400 procent mer än vad marknadscheferna kan tänka sig betala för senior kompetens. Det är prislappen för Prime-grundaren Carl Fredrik Sammeli, som lyckas få kunderna att öppna plånkan - betydligt bättre än de flesta.
ï¿­ ”Då kickar den högre prisbilden in”.
Läs mer »

Svenska vinnare i One Show - guldpenna till Oatly
( inrikes )
12 svenska byråer vinner i prestigetävlingen. Den totala skörden stannar vid 1 guld, 2 silver och tre brons.
Läs mer »

Nyhetsbyrån - www.nyhetsbyran.se